портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Щодо дотримання режимів споживання електричної енергії

Опубліковано 24 листопада 2016 року, 14:43

Держенергонагляд інформує, що згідно з Порядком постачання електричної енергії споживачам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.99 № 441 (із змінами та доповненнями), ПКЕЕ та договором про постачання електричної енергії, клієнт-юридична особа повинен дотримуватися встановленого енергопостачальником режиму споживання електричної потужності у години максимуму енергосистеми.

Для перевірки дотримання договірних граничних величин споживання електричної потужності на Ваш об’єкт приїдуть фахівці енергопостачальника або Держенергонагляду та проведуть контрольні виміри фактичної електричної потужності у години максимуму навантаження об’єднаної енергетичної системи України. За результатами контрольних вимірів складається Акт контролю потужності, який підписується обома сторонами (клієнтом та контролюючою організацією). У разі відмови уповноваженої особи Вашої організації підписати Акт, він надсилається на ім’я керівника організації рекомендованим листом з повідомленням.

У випадку перевищення договірної величини потужності, згідно з вимогами статті 26 Закону України «Про електроенергетику» споживачі (крім населення та навчальних закладів) сплачують енергопостачальникам двократну вартість різниці між найбільшою величиною потужності, що зафіксована протягом розрахункового періоду, та договірною величиною потужності.

У випадку споживання електричної енергії понад договірну величину за розрахунковий період споживачі (крім населення та навчальних закладів сплачують енергопостачальникам двократну вартість різниці фактично спожитої і договірної величини.

Інспекція Держенергонагляду у Донбаському регіоні