портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ситуація з самовільним відключенням котельних від газу з боку «Донецькоблгазу» не має повторитися, - Олексій Чернишов

Опубліковано 16 березня 2021 року, 12:57

Ситуація,  яка склалася з самовільним відключенням котельних від газу з боку  приватного акціонерного товариства «Донецькоблгаз» на початку березня, є неприпустимою і не має повторюватися.  Про це міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов сказав  сьогодні журналістам під час брифінгу у Краматорську. 

«В першу чергу  ми маємо забезпечити наших громадян постійним та безперебійним постачанням газу. Звичайно, протягом опалювального сезону це не може змінюватися, це неприпустимо.  Дійсно, є певна специфіка саме з облгазом, який розташований тут, і ми будемо її вирішувати. Наразі підготовлені пропозиції головою обласної державної адміністрації щодо усунення повторення таких ситуацій у майбутньому»,  - зазначив Олексій Чернишов.  

Він висловив впевненість, що поточний опалювальний сезон надалі триватиме стабільно. 

«Ми маємо виконати комплекс заходів, щоб таке не повторювалося. Ця ситуація не може повторюватися – це неприпустимо… Давайте дочекаємося конкретних кроків, і ви все побачите», - сказав міністр. 

Нагадаємо, 6 березня приватне акціонерне товариство «Донецькоблгаз», порушуючи постанову Кабміну та умови меморандуму (підписаного за ініціативи Президента урядом, НКРЕКП, Нафтогазом та мерами українських міст 9 лютого), всупереч прогнозованому зниженню температури повітря до -7 градусів, безпідставно перекрило газопостачання 59 котелень обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго». Це обласне комунальне підприємство експлуатує 182 котельні та забезпечує теплом  3048 житлових будинків, 91 школу, 93 дитячих садки, 67 лікарень та 574 об'єкти іншої інфраструктури. Роботу 59 котельних КП "Донецьктеплокомуненерго" було оперативно відновлено у нормальному режимі.