портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Служба зайнятості поруч з кожною громадою

Опубліковано 22 грудня 2023 року, 16:36 , Донецький обласний центр зайнятості

Віднедавна фахівці Донецької обласної служби зайнятості отримали можливість працювати в форматі виїзного офісу. Робота мобільного центру дозволяє наблизити соціальні послуги до мешканців віддалених районів регіону, пришвидшити їх поінформованість про активні програми зайнятості, оперативно реагувати на потреби громад.

Так, 22 грудня фахівці Олександрівського районного центру зайнятості провели виїзний захід у с. Новоолександрівка Краматорського району. Участь в роботі мобільного центру взяли майже 50 місцевих мешканців різних категорій населення, в тому числі переселенці.

Учасники отримали індивідуальні консультації з питань зайнятості, профнавчання, навчання за ваучером, участі в активних державних програмах започаткування та розвитку бізнесу, суспільно корисних та громадських роботах тощо. Після ознайомлення з послугами 15 селян виявили зацікавленість в отриманні нової професії в центрах профтехосвіти ДСЗ, ще 7 планують подаватися на ваучер.

Також заходи відвідали місцеві підприємці. Представники бізнесу отримали детальні роз’яснення щодо участі у грантовому проєкті «Власна справа».

В рамках роботи виїзного офісу фахівці центру зайнятості поспілкувалися з старостою Новоолександрівського старостинського округу Тетяною Пшиченко. Були визначені види суспільно корисних робіт, в які існує нагальна потреба в громаді. Крім того обговорили можливості реалізації активних програм зайнятості та надання всебічної підтримки місцевому бізнесу.

За результатами роботи мобільного центру зайнятості було вирішено питання працевлаштування 5 мешканців громади, ще 12 громадян отримали направлення на суспільно корисні роботи.