портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Служба зайнятості трансформує та вдосконалює надання послуг

Опубліковано 05 грудня 2023 року, 19:52 , Донецький обласний центр зайнятості

Сьогодні фахівці служби зайнятості роблять усе можливе для вдосконалення та наближення послуг до клієнтів, які потребують підтримки. Саме тому нещодавно на Донеччині розпочав роботу мобільний центр зайнятості, який дозволяє надавати соціальні послуги мешканцям прифронтових територій та віддалених громад. 

Так, 5 грудня фахівці Краматорського міського центру зайнятості відвідали селище Красноторка. До виїзного заходу долучились майже 200 мешканців громади. Учасники отримали індивідуальні консультації з питань працевлаштування, професійного навчання, умов отримання мікрогрантів в рамках програми “Власна справа”, участі в суспільно корисних роботах тощо. У результаті цієї роботи 23 особи виявили бажання опанувати нову професію, 11 громадян планують подавати документи на отримання ваучеру на навчання та 2 особи мають наміри започаткувати власний бізнес.

Також у заході взяли участь роботодавці, які здійснюють свою діяльність безпосередньо на території округу. Спеціалісти служби дізналися у підприємців про кадрову потребу та розповіли їм про активні компенсаційні програми, які допомагають підтримати та розвивати бізнес.

Фахівці центру зайнятості також зустрілися зі старостою округу Людмилою Панасенко, яка зазначила, що такі заходи не тільки допомагають мешканцям отримати послуги в сфері зайнятості, а й надають мотивацію та підтримку у пошуку роботи. Під час спілкування із старостою були обговоренні питання щодо подальшої співпраці. 

За результатами роботи мобільного центру зайнятості видані 14 направлень на працевлаштування, ще 15 громадян долучені до участі у суспільно корисних роботах.