портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Сьогодні до Волинської області прибув черговий евакуаційний поїзд з Донеччини

Опубліковано 06 липня 2024 року, 13:31 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

05.07.2024 до Волинської області відправився черговий евакуаційний поїзд.

За допомогою органів влади, «Білих янголів», ДСНС та волонтерів до більш безпечних областей України відправилися 69 мешканців області, з них 6 дітей, які мешкали у громадах, де тривають активні бойові дії, та 9 осіб з інвалідністю.

Всім евакуйованим особам, відповідно до спільного проєкту Міжнародної організації з міграції та АТ «Укрпошта», оформлено виплати цивільному населенню, яке евакуюється (разова виплата 3600 грн на одну особу).

Також сім’ям з дітьми, які обов’язково евакуюються в примусовий спосіб з населених пунктів, які розташовані в зоні активних бойових дій, представниками ЮНІСЕФ та БО «БФ «Янголи спасіння», оформлено додаткові виплати у розмірі 10800 грн на одну особу.

Всі громадяни при евакуації отримали безкоштовне харчування, були забезпечені водою, психологічною підтримкою, діти та підлітки отримали тревел-набори та рюкзаки.

Евакуаційний поїзд у Волинській області зустріли представники місцевих органів влади, медичні працівники, волонтерські та благодійні організації.

Після отримання виплат, харчування, психологічної та медичної допомоги, наші донеччани автобусами були перевезені до підготовлених місць компактного поселення для безкоштовного розміщення та приватних будинків у сільських громадах Волині.

Наступний евакуаційний рейс до Волинської області заплановано на 13.07.2024.

Особи, евакуйовані до Волинської області, отримують наступні додаткові соціальні гарантії

• щомісячна виплата допомоги на проживання деяким категоріям внутрішньо переміщених осіб;

• гуманітарна допомога;

• психологічна допомога;

• медична допомога тощо.

Евакуація — це складно, але необхідно!

Евакуація рятує життя!