портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Житомирщину прибув третій евакуаційний потяг із мешканцями Донеччини

Опубліковано 27 квітня 2023 року, 14:41

Сьогодні вранці до Бердичева прибув вже третій евакуаційний потяг з Покровська із жителями Донеччини. Представники Житомирської районної військової адміністрації, спільно з рятувальниками та волонтерами на вокзалі у Бердичівській громаді зустріли 13 переселенців з Бахмута, Соледара, Торецька, Лимана та інших міст, які на вокзалі були забезпечені обідами й гарячими напоями.

Переселенців буде розміщено на території Волицької громади, повідомили у Житомирській ОДА. Місцева влада зробила все можливе, щоб забезпечити необхідні умови для проживання, включаючи меблі, постільну білизну, кухонне приладдя та інші предмети побуту. 

Одна з переселенок розповіла, що це було найважчим рішенням в її житті, але вона не могла залишитися там, де була загроза її життю. Вона розповідала, що була змушена залишити свій будинок, де жила десятки років. Але попри це, її міцна воля допомогла їй пережити цю складну ситуацію та знайти сили жити далі.

Нагадаємо, з 18 квітня розпочалася безкоштовна евакуація наших земляків до територіальних громад Житомирської області. 30 квітня відправиться вже четвертий евакуаційний потяг з Покровська на Бердичів (рейси спеціального поїзда здійснюються один раз на чотири дні).

Джерело