портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Внаслідок російської агресії на Донеччині пошкоджено майно 262 підприємств галузі АПК: Що відомо про розмір збитків

Опубліковано 27 квітня 2023 року, 13:28

Про втрати підприємств агропромислового комплексу області внаслідок повномасштабної агресії рф проти України розповіла на брифінгу заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів облдержадміністрації Олена Рибакова. 

У Донецькій області пошкоджено майно 262 приватних та державних підприємств АПК. Серед них 26 переробних підприємств, вісім елеваторів, сім хлібопекарських та 221 підприємство в галузі рослинництва та садівництва. Загальна сума збитків за попередніми підрахунками складає 2 млрд 869 млн гривень (це інформація. яку надають суб`єкти господарювання, які зазначають, що по більшості об`єктів вони не можуть обрахувати збитки, бо не мають доступу до відповідних територій).

Щодо фактів пошкодження державного майна і, зокрема, об`єктів Національної аграрної академії наук. то зафіксовано 80 фактів пошкодження та знищення такого майна.

Внаслідок російської агресії  пошкоджено більше ніж три тисячі одиниць сільськогосподарської техніки, у тому числі - 106 комбайнів та 397 тракторів, втрата яких є дуже відчутною для аграріїв.

Докладніше про те, як працює агропромисловий комплекс Донеччини в умовах війни, дивіться на відео брифінгу