портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Спортсменки-орієнтувальниці Донеччини здобули «бронзу» чемпіонату світу

Опубліковано 31 серпня 2022 року, 14:14 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

З 24 по 28 серпня в Чеській Республіці відбувся чемпіонат світу зі спортивного орієнтування у виді рогейн, де команди-учасниці за допомогою мапи і компаса повинні були за відведений час набрати якомога більше очок за проходження контрольних пунктів, встановлених на місцевості. У складі збірної України Донецьку область представили шість спортсменок із міста Краматорськ – Аліна Єфіменкова, Катерина Рак, Аделаїда Колмогорова, Віолета Овчаренко, Олеся Котенко та Олександра Жинкевич, яких підготували тренери Сергій Тарасенко та Ігор Кузьмін, повідомляє управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

За підсумками виступу в категорії «WY» серед молоді вихованки Обласної ДЮСШ для дітей Аліна Єфіменкова та Катерина Рак здобули бронзові медалі. З результатом 1820 очок та часом 23 години 40 хвилин 10 секунд наші дівчата посіли 3 місце, поступившись представницям Чехії (1850 очок) і Австралії (2460 очок). Шостою тут стала команда з Донеччини в складі Олесі Котенко, Віолети Овчаренко та Аделаїди Колмогорової. 

Рогейн – командний вид спортивного орієнтування, що поєднує в собі стратегію і тактику, навігацію на пересіченій місцевості, а також фізичну витривалість. До старту учасникам надається певний час для планування свого маршруту та порядку відвідування контрольних пунктів. Міжнародний стандарт змагань з рогейну передбачає допуск команд чисельністю від двох до п’яти осіб, які не можуть розподілятися на дистанції.

За матеріалами  управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації 

Інші новини за темою