портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Стаціонарні пости моніторингу якості повітря на Донеччині визнані відповідними вимогам ЕС

Опубліковано 24 червня 2020 року, 13:30

Стаціонарні пости моніторингу якості повітря Донецької області визнані Європейським Агентством з контролю за якістю повітря як відповідні вимогам директив ЄС.

Сьогодні вони були додані на сайт Європейського Агентства з контролю за якістю повітря. 

Цьому передувала кількамісячна робота. Зокрема, Національний асистент Європейського Агентства з контролю за якістю повітря в Україні проінспектував обладнання постів моніторингу якості повітря у Донецької області на предмет того,  чи правильно воно працює та чи відповідає вимогам директив ЄС.  Його висновки дали змогу отримати визнання від Агентства. 

Департамент екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністарції  впроваджує автоматизовану систему моніторингу стану довкілля Донецької області, в рамках якої встановлені 7 стаціонарних постів моніторингу атмосферного повітря у м. Краматорськ, м. Курахове, м. Бахмут, м. Маріуполь (2 пости), смт. Миколаївка та смт.Новолуганське.

Інформація від автоматизованих постів передається на центральні сервери. За допомогою спеціалізованого програмного забезпечення користувачі автоматизованої системи моніторингу довкілля отримують необхідну інформацію безпосередньо через мережу Інтернет.

Система будується по модульному принципу, що дає можливість її удосконалення та розширення.

Автоматизована система моніторингу навколишнього природного середовища дозволяє отримувати достовірні відомості щодо вмісту у атмосферному повітрі забруднюючих речовин.