портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Маріуполі з’явився мурал «На зустріч до щастя», присвячений проблемі домашнього насильства

Опубліковано 24 червня 2020 року, 12:22 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Відкриття муралу «На зустріч до щастя», присвяченого проблемі домашнього насильства, відбулось у Маріуполі 23 червня. 

Мурал з’явився на фасаді будинку за адресою: проспект Миру, 107. Тепер там зображена жінка з відкритою кліткою в руках і птахом, як символом свободи і права на щастя.

На церемонії відкриття були присутні заступник міського голови Маріуполя Ксенія Сухова, регіональна координаторка в Донецькій області UNFPA Оксана Андрушків, представники управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації та представники відділу превенції центрального відділу поліції Маріуполя.

Регіональна координаторка в Донецькій області UNFPA передала табличку з описом муралу, яку встановлять на фасаді будинку.

Варто відзначити, що  Маріуполь став третім містом, де з'явився подібний мурал.

Близько двох тижнів над зображенням працював відомий мураліст Олександр Корбан.   Основна мета - протидія домашньому насильству в Україні та формування в суспільстві нульової толерантності до нього. Мурал створено у межах програми Фонду ООН у галузі народонаселення «Комплексний підхід до розв`язання проблем насильства щодо жінок та дівчат в Україні». Фінансується ініціатива урядом Великобританії.