портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Стало відомо, як планують відзначати в Україні День молоді

Опубліковано 14 липня 2022 року, 15:55 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Міністерством молоді та спорту України проведено всеукраїнську нараду щодо відзначення Дня молоді у 2022 році

14.07.2022 року під головуванням заступниці Міністра молоді та спорту України Марини Попатенко відбулась всеукраїнська нарада щодо відзначення Дня молоді у 2022 році. Участь у ній взяли, зокрема, і працівники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, Донецького обласного дитячо-молодіжного центру, представники молодіжної ради при Донецькій облдержадміністрації та громадських організацій. 

До 2022 року День молоді в Україні відзначали в останню неділю червня. Свято мало б бути вже 26 червня 2022 року, однак, з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України та щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, в Україні змінили дату святкування Дня молоді.

Відтепер, з 1 січня 2022 року, День молоді в Україні щороку буде відзначатися 12 серпня, у відповідності з указом Президента України. Україна відзначатиме цей день разом з усім світом в Міжнародний день молоді.

За результатами наради було вирішено, що у 2022 році у межах відзначення Дня молоді необхідним є висвітлення вагомого внеску молодих людей у розвиток держави, їх участі у розбудові та перемозі. Заплановано реалізацію ініціативи «Щоденник молоді», де розкажуть про історії молодих людей із різних куточків України, які активно працюють на різних фронтах та наближають нашу перемогу.  Також анонсовано великий телемарафон на всеукраїнських та регіональних каналах із нагоди відзначення свята.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації