портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Стартував молодіжний проєкт "Y.E.S: «Молодь - опора стійкості»

Опубліковано 20 червня 2024 року, 17:40 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

18 червня 2024 року у Дніпрі відбувся запуск проєкту "Y.E.S: «Молодь - опора стійкості», спрямований на посилення стійкості, надання психологічної підтримки та розширення можливостей молоді Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей. Проєкт реалізується у межах гуманітарного реагування  UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, за фінансової підтримки Чеської Республіки та Естонської Республіки.

На заході були присутні Владислав Яцук, начальник управління молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України, Лілія Золкіна, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної адміністрації, Людмила Шевцова, програмна радниця UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення з питань молоді та ВІЛ, Олена Кришень, директорка Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА, Катерина Безгинська, заступниця голови Луганської ОДА та громадська організація «МАРТІН-клуб».

Донеччину представляла молодь трьох територіальних громад - Черкаської, Краматорської та Покровської.  Вони є координаторами проєкту «Y.E.S Молодь — опора стійкості» в області, пройшли тренінги в Молодіжному медіацентрі Дніпра. Під час заходу були представлені основні цілі та завдання проєкту: оцінка потреб, тренінги для молодіжних працівників, тренінги за практичною програмою Життєстійкість 2.0, проведення заходів для молоді у громадах, групи Minds, Банк Ідей, де молодь буде вчитися писати гранти та реалізувати проєкти у громадах. Також учасники долучилися до панельної дискусії «Молодь в умовах кризи: виклики, психологічна підтримка та соціальна адаптація».

Лілія Золкіна подякувала за співпрацю організаторам та підкреслила важливість цього проєкту для розвитку молоді в постраждалих від війни регіонах. Це новий етап у гуманітарній роботі з молоддю, а й об’єднує зусилля державних структур, громадських організацій та міжнародних партнерів задля досягнення спільної мети.