портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Стартує Школа відкритих інновацій: як залучати молодь та зовнішніх експертів до вирішення викликів громади

Опубліковано 27 жовтня 2021 року, 08:42

У розв'язанні своїх проблем громади можуть бути обмежені ресурсами, нестачею експертизи, низькою активністю молоді, особливо в умовах пандемії. Тому громадська організація CASERS запрошує представників і представниць органів місцевого самоврядування України до Школи відкритих інновацій. Збір заявок на участь триває до 27 жовтня.

Школа відкритих інновацій - це освітній проєкт, під час якого посадові особи дізнаються про формати відкритих інновацій з залучення зовнішніх експертів та волонтерів у розробку нових рішень з розвитку громад та територій за допомогою проведення конкурсу з вирішення кейсів (кейс-чемпіонатів). Громади отримують нові нестандартні рішення, а зовнішні фахівці, мешканці громад, студенти, стартапери, галузеві експерти, науковці - практичний досвід.

Тематика кейс-чемпіонатів необмежена. Маєте закинуту будівлю у громаді та шукаєте ідеї, як її використовувати? Створіть свій кейс-чемпіонат та отримаєте рішення від студентів, галузевих спеціалістів, чи зацікавленого бізнесу. Хочете, аби до громади частіше навідувалися туристи? Оформлюйте туристичний кейс та молодь радо запропонує свої ідеї. Приклади кейс-чемпіонатів можна переглянути за посиланням: https://casers.org/cases

Проєкт має 2 етапи:

І. Онлайн-курс - 7 відеоуроків по 15-30 хвилин, які можна проходити дистанційно у будь-який зручний час. Проходити навчання може декілька представників/ць від громади.

ІІ. Запуск власних проєктів пошуку інноваційних рішень за підтримки CASERS (за бажанням проведення конкурсів з вирішення кейсів громади) - CASERS надає свою платформу і методичну підтримку органам місцевого самоврядування щодо організації, оформлення, розміщення кейсів, пошуку та залученню учасників, що нададуть рішення кейсів. Органи місцевого самоврядування самостійно обирають переможців.

Участь у Школі для громад є безкоштовною.

Контакти

Для уточнення деталей, будь ласка, звертайтесь до Ольги Коваленко, керівниці проєкту, на електронну пошту [email protected] чи за телефоном +38 099 2071466.

Про організатора

CASERS — платформа для проведення кейс-чемпіонатів, онлайн-хакатонів та конкурсів відкритих інновацій. На платформі CASERS свої кейс-чемпіонати проводять Deloitte, MARS, НБУ, МХП, KPMG, Unilever, Metinvest, Credit Agricole, Kernel, Alfa Bank, P&G, DESPRO та інші.

Школа відкритих інновацій для громад реалізується ГО «КЕЙСЕРС» у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.