портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Святкування Різдва Христового в інтернатах області

Опубліковано 26 грудня 2023 року, 11:27 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Різдво Христове в Україні завжди вважалося одним з найбільших релігійних свят. Цього року українці вперше святкують його з усім світом 25 грудня.

У зв’язку із загостренням воєнних дій на території області, щоб зберегти життя та здоров’я мешканців інтернатів, вони були евакуйовані в різні регіони нашої країни, а деякі отримали прихисток в Іспанії, Італії та Латвії.

Цьогоріч наші підопічні вже вдруге святкували Різдво Христове не в рідних домівках. 

Різдво Христове для них завжди було особливим святом, яке вони відзначають з  теплотою та радістю, незважаючи на велику відстань від Батьківщини. 

Для створення святкової атмосфери вихованці Дружківського дитячого будинку-інтернату прикрасили приміщення, в якому зараз мешкають в Іспанії, різдвяними прикрасами, які виготовили власноруч, зробили свічники, вивчили колядки та вірші. 

25 грудня відбулася спільна святкова вечеря, під час якої діти співали колядки, грали та переглянули тематичний мультфільм «Різдвяна історія». Надзвичайна атмосфера тепла, взаєморозуміння та радості панувала під час святкування, створюючи для вихованців особливі спогади, наповнюючи їхні серця світлом свята та надіями на мирне майбутнє вдома.

Підопічні Бахмутського психоневрологічного інтернату, які мешкають у пансіонаті Калкуне в латвійському Даугавпілсі, на різдвяному концерті виступили з українськими піснями та віршами. Хлопці з великим задоволенням пройшли навчання в школі пекаря, де випікали яскраві ялинки та пряничний будиночок.

Також адміністрації інтернатів області органзували онлайн-привітання евакуйованих підопічних, які наразі проживають в закладах більш безпечних регіонів країни, та направили вітальні листівки.

Спілкування пройшло в позитивній, душевній атмосфері. Підопічні були дуже раді побачити знайомі обличчя. Такі заходи допомагають відволіктися мешканцям від повсякденності та підтримати їх психоемоційний стан.

Висловлюємо щиру вдячність співробітникам закладів соціального захисту населення, які прихистили та супроводжують наших мешканців, дарують їм свою любов та турботу. Віримо, що зовсім скоро в Україні настане мир і наші підопічні повернуться додому і житимуть під мирним небом на своїй вільній землі. 

Наближаємо перемогу! Все буде Україна!