портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОВА відбирали претендентів на призначення стипендій серед спортсменів та тренерів

Опубліковано 26 грудня 2023 року, 10:45

Про відбір претендентів на призначення стипендій спортсменам та тренерам Донецької області говорили сьогодні під час засідання члени спеціалізованої комісії, яку очолив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

Участь у заході взяли керівники профільних закладів, представники управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації та громадських організацій.

За його словами,  спортсмени України на своєму спортивному фронті продовжують доводити усьому світу, що наша країна є сильною та незламною.

«Успіхи спортсменів і тренерів Донеччини заслуговують на високу оцінку та гідну підтримку з боку обласної влади. Так, у Донецькій області продовжуються виплати щомісячних стипендій 80 спортсменам та 30 тренерам. Це робиться з метою стимулювання розвитку спорту та більш високих досягнень», – зауважив Вадим Філашкін.

За інформацією начальника управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА Володимира Мицика, передбачається, що матеріальні заохочення щомісяця отримуватимуть представники таких видів олімпійських видів спорту, як бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, важка атлетика, велосипедний спорт, вітрильний спорт, дзюдо, легка атлетика, скелелазіння, стрибки у воду, стрільба кульова, сучасне п’ятиборство, триатлон, тхеквондо (ВТФ). З неолімпійських видів спорту – гирьовий спорт, кікбоксинг WAKO, пауерліфтинг, підводний спорт, радіоспорт, спортивне орієнтування, сумо, пляжна боротьба, боротьба самбо, ушу. З видів спорту серед осіб з інвалідністю – велоспорт, веслування академічне, дзюдо, легка атлетика, пауерліфтинг, плавання, спортивні танці на візках та шашки.

Найбільша сума стипендій для спортсменів становить 17 520 грн, а найменша – 5840.

Крім того, Володимир Мицик зауважив, що остаточний поіменний перелік спортсменів і тренерів Донецької області, які матимуть стипендії в 2024 році, буде оприлюднено після прийняття відповідного розпорядження керівника облдержадміністрації, обласної військової адміністрації. При цьому в разі зниження спортивних результатів, невиконання індивідуального плану підготовки, що буде виявлятися завдяки щомісячному моніторингу, у списку стипендіатів проводитимуться заміни з переліку тих, кого було включено в резерв.

Інші новини за темою