портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Театр презентує нову прем’єру

Опубліковано 17 травня 2023 року, 10:57 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

20 травня 2023 року Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) запрошує на нову прем’єру «Приголомшена Тетяна», яка відбудеться на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру (м. Ужгород). Цього разу глядачі познайомляться з творчістю грузинського драматурга Лаші Бугадзе у постановці від режисерки, заслуженої артистки України Людмили Колосович.

6 мініп’єс, 6 маленьких історій лаконічно об’єдналися у виставі. Ідея постановки - висвітлення подій під час загарбницької й безглуздої російсько-грузинської війни (1991-1993 роки) на території Кавказу. Слова та вчинки головних героїв, які внаслідок військових дій страждають психічними розладами, є проявом уявлень про такі надважливі поняття, як війна, любов, повага, життя та смерть.

«Приголомшена Тетяна» не позбавлена й чорного гумору. Тут реальність межує з абсурдністю, а гендерні ролі не відповідають загальноприйнятим очікуванням – на противагу заслабким чоловікам виступають грубі чоловікоподібні жінки. Окремою ідеєю змальовуються стосунки між представниками старшого і молодшого поколінь.

Завдяки мелодиці мови, пластичним рухам акторів та особливостям сценографії вистава набула рис яскраво-вираженої грузинської ідентичності. В той же час «Приголомшена Тетяна» має мультинаціональний характер, адже тема війни є актуальною повсякчас в усьому світі.

Приємного перегляду!

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації