портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ваучер на навчання

Опубліковано 17 травня 2023 року, 09:54 , Донецький обласний центр зайнятості

Підвищити кваліфікацію або здобути новий фах можна за допомогою ваучера. Навчання проходить за 70 професіями та спеціальностями, з повним переліком можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3BtYrmi.

Для отримання ваучера до центру зайнятості подається заява та необхідний пакет документів в залежності від категорії населення, до якої Ви належите.

З початку року ваучери одержали 275 мешканців Донеччини.

Так, Дмитро Романенко з м. Костянтинівки за фахом інженер гірничих робіт, працював майстром на Новотроїцькому рудоуправлінні. Після втрати роботи та зміни місця проживання шукав можливості займатися підприємництвом. Чоловік має навички з ремонту будівель і споруд. Після консультації фахівців служби зайнятості спочатку вирішив отримати професію лицювальника-плиточника. «Для майбутньої відбудови країни будуть потрібні робочі руки. Саме тому я обрав навчання будівельній професії», – зазначає Дмитро.

Краматорчанка Лариса Фартушенко працювала кухонним робітником на комбінаті дитячого харчування. Проте завжди мріяла навчитись готувати тістечка і різні солодощі. Для втілення задумів в життя жінка отримала в центрі зайнятості ваучер. Кондитерське мистецтво Лариса опановує у Краматорському вищому професійному училищі. В перспективі має плани на відкриття власної справи.

Лідія Попова має спеціальність фельдшера, працювала касиром та продавцем у магазині непродовольчих товарів в Олександрівці. З початком війни жінка втратила роботу. В центрі зайнятості Лідії запропонували пройти навчання за ваучером. Жінка виявилася рішучою і вольовою особистістю з технічним мисленням та обрала професію електрогазозварника. Сьогодні вона вчиться роботі на зварювальних апаратах у Олександрівському професійному аграрному ліцеї і будує плани на майбутнє.

Приклади свідчать, що навчання за ваучером — це реальний шанс отримати нову професію та стати затребуваним на ринку праці фахівцем.

Якщо Вас зацікавила пропозиція опанувати іншу спеціальність або робітничу професію, звертайтеся до фахівців центру зайнятості.

Виникли питання чи потрібна детальна консультація? Дзвоніть за номером call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно 0 800 33 61 67.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості