портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Телеміст Схід-Захід-онлайн «Україна – соборна держава»

Опубліковано 27 січня 2020 року, 09:54 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. З нагоди цієї історичної дати у Донецькій обласній бібліотеці для дітей, яка відновила свої діяльність у м.Маріуполь в межах проєкту «Майбутнє України у дитячих долонях» відбувся онлайн-телеміст, де зустрілися юні знавці історії з Донецької обласної бібліотеки для дітей з однолітками - читачами SMART-бібліотеки м. Львів. Діти прийняли участь у спільній патріотичній вікторині, продемонструвавши неабиякі знання про звичаї, традиції та історію нашої держави. Свято єдності України об’єднало наших дітей живим ланцюгом. Під час створення ланцюга єдності, очі дітей були переповнені радості і гордості за те, що вони є громадянами великої та єдиної України.

Заходи з відзначення цієї знаменної події продовжилися протягом тижня: історичний екскурс «Україна: соборна, вільна, сильна», історико – пізнавальний екскурс «Єднає нас усіх свята земля, ім'я якої Україна». Під час цих заходів користувачі обласної бібліотеки дізналась, що саме означає поняття «соборність», про ідею соборності, яку плекали наші пращури ще за часів Київської Русі, в період козацтва та протягом подальших століть і аж до сьогодення. Юні учасники заходу відповідали на запитання літературно-історичної вікторини, продемонструвавши свої неабиякі знання з історії рідної держави. Справжнім подарунком для присутніх стало виконання народних пісень солістами вокального відділення Маріупольської школи мистецтв. Заключним заходом з відзначення Дня Соборності стала година єдності «Україна–соборна держава», для наших читачів-вихованців КНП «Обласний дитячий кістково-туберкульозний санаторій». Діти з захопленням відповідали на питання патріотичної вікторини, а найактивніші, отримали заохочувальні призи. Заходи до Дня Соборності України в обласній бібліотеці показали дітям заходу і сходу, що в єдності – наша сила і наше майбутнє!