портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Термін видачі результатів тестувань на COVID-19 у Донецькій області скоротився до одного дня

Опубліковано 10 грудня 2020 року, 17:27

Термін видачі результатів ПЛР-тестувань на COVID-19  у Донецькій області скоротився до одного дня. Про це сказав заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников під час панельної дискусії «Виклики COVID-19: практики в Україні і Європі» на П’ятому Форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави».

Він зазначив, що сьогодні на Донеччині черги ПЛР-досліджень на коронавірусну інфекцію немає: по всім зразкам, що відбираються, є результат вже наступного дня. 

«З коронавірусного фонду області ми виділили кошти на виплату допомоги лікарям, що захворіли на коронавірус. Рівень матеріальної допомоги залежить від ступеню тяжкості захворювання та коливається від 2500 до 10000 гривень. І ця допомога вже виплачується лікарям», - наголосив Денис Клюшников. 

Також він підкреслив, що наступного року передбачені кошти на те, щоб з 1 січня 2021 року понад 6000 працівників, які безпосередньо протидіють COVID-19, були застраховані у страхових компаніях.

Нагадаємо, 9-10 грудня у форматі відеоконференції проходить 5-ий Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави». Цей захід організовується комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою та Луганською обласними державними адміністраціями за підтримки Ради Європи.

Метою форуму є обговорення стану та перспектив розвитку місцевого самоврядування в Україні загалом і, зокрема, в Донецькій та Луганській областях, перш за все актуальних питань законодавчого регулювання, європейського досвіду та стандартів у відповідній сфері.