портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Три громади Донеччини отримали мобільні соціальні офіси від міжнародних партнерів

Опубліковано 21 грудня 2021 року, 12:44

Три мобільних соціальних офіси отримали Дружківська, Вугледарська та Великоновосілківська громади сьогодні, 21 грудня.

У церемонії вручення ключів від мобільних соціальних офісів представникам громад взяв участь голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Європейський Союз в рамках проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування» придбав такі офіси до Великоновосілківської та Дружківської громад, а уряд Канади в рамках проєкту «Мобільні центри надання адміністративних послуг для постраждалого від конфлікту населення Східної України» – офіс для Вугледарської громади.

«Завдяки ПРООН протягом минулого та цього року ряд територіальних громад вже отримали 10 автомобілів, зокрема мобільні ЦНАПи та соціальні офіси. Наближення послуг до громадян, їх доступність та висока якість – одна з ключових функцій держави і органів місцевого самоврядування. Сподіваюсь, що спільна робота з ПРООН надасть можливість і надалі сприяти забезпеченню інтеграції надавачів соціальних послуг у єдину систему соціального захисту», - наголосив Павло Кириленко.

Нагадаємо, протягом 2020-2021 років ПРООН в рамках проєктів закуплено та передано 10 автомобілів для надання адміністративних та соціальних послуг:

5 великих мобільних ЦНАП для Сіверської, Мар’їнської, Вугледарської, Маріупольської та Курахівської територіальних громад.

3 невеликих автомобіля для надання адміністративних послуг для Торецької, Очеретинської та Лиманської територіальних громад;

1 автомобіль для надання соціальних послуг для Соледарської територіальної громади;

1 автомобіль для служб психологічної екстреної підтримки населенню для Донецького обласного центру соціальних служб (м.Слов’янськ). Таким чином, з урахуванням автомобілів для надання соціальних послуг, які передано сьогодні, загальна кількість склала 13 автомобілів для надання адміністративних послуг.