портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Три лабораторії ДУ "Донецький обласний лабораторний центр" на 20% збільшили кількість ПЛР-досліджень

Опубліковано 10 листопада 2020 року, 17:37

Три лабораторії ДУ "Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" на 20% збільшили кількість досліджень на наявність COVID-19 методом полімерної ланцюгової реакції (ПЛР) на минулому тижні.  Про це в.о. директора  ДУ "Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Сергій Моховик  повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області 10 листопада.  

«На минулому тижні працювали усі три лабораторії державної установи "Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України"  – у містах Краматорськ, Маріуполь, Торецьк.  Вони виконували трохи більше 200 тестувань за день, що десь на 20% більше, ніж за минулий період»,  -  сказав Сергій Моховик. 

За його словами,   "Донецький обласний лабораторний центр» очікує на постачання ампліфікаторів, систем пробопідготовки, шафів біобезпеки та іншого обладнання, яке дозволить лабораторіям суттєво збільшити кількість тестувань. 

«Зменшення кількості непротестованіх зразків у нас дуже суттєве.  Загальна кількість таких зразків була по Краматорську – десь 2500, по Маріуполю – 1600,  по Торецьку – 900.  Завдяки використанню коштів, які надійшли від міністерства охорони здоров’я були заключені договори з приватними лабораторіями.  Завдяки цьому більше ніж в 12  разів скоротилася кількість тих зразків, які були непротестовані. На сьогодні з загальної кількості на три лабораторії у нас з 5000 залишилося 400 зразків, на які нам потрібно день-два», -  повідомив в.о. директора  ДУ "Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко зазначив,  що  станом на ранок 10 листопада у  лабораторіях на Донеччині, які проводять ПЛР-тестування,  залишилися недослідженими 1154 зразка.  «Сподіваюсь, що на наступному тижні черги вже не буде», - сказав він.

Нагадаємо, що на кінець вересня мешканцям Донеччини доводилося чекати на результати безкоштовних ПЛР-досліджень близько 10 днів через велику завантаженість лабораторій.