портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Творча зустріч із Маріанною Копицею-Карабиць

Опубліковано 18 січня 2023 року, 22:22 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

17 січня музична спільнота України відзначає день народження видатного композитора, музично-громадського діяча Івана Карабиця (1945-2002). Звичайно ж, це особлива дата і для закладу, який носить його ім’я, – Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Карабиця.

Цього року святкування пам’ятної дати стало справжньою подією, бо відбулось за участі шанованої гості – української музикознавиці, доктора мистецтвознавства, професора Національної музичної академії ім. Чайковського Маріанни Копиці-Карабиць.

Творчу зустріч і майстер-клас Маріанни Давидівни розпочала концертна програма з творів Івана Карабиця у виконанні студентів і викладачів Бахмутського коледжу. На зустрічі, де були присутні також викладачі Кам’янець-Подільського фахового коледжу культури і мистецтв, обговорювались актуальні питання української культури і музикознавства.

Пані Маріанна поділилась своїм багатим досвідом вченого, педагога, а також спогадами про Івана Федоровича Карабиця. В свою чергу викладачі циклової комісії «Теорія музики» Бахмутського коледжу розповіли присутнім про діяльність відділу, про історію проведення на базі коледжу Конкурсу української фортепіанної музики імені Івана Карабиця, який згодом переріс у Відкритий конкурс української фортепіанної та вокальної музики імені Івана Карабиця, а також презентували нову друковану роботу викладача-методиста Людмили Шекіти про теоретичний відділ навчального закладу від перших днів його заснування аж до сьогодні.

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації