портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У 13 громадах Донеччини та хабах в інших областях створено книжкові полички для реалізації державної політики щодо розвитку читання

Опубліковано 10 травня 2023 року, 13:55 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

#читацькаграмотність

Налаштовуємо позитивний настрій для читання у дітей та дорослих, які залишаються на території нашого регіону, та для тих, які тимчасово мешкають на території інших областей України. 

Через постійний негативний вплив від війни нашим громадянам важко знаходити сили для хобі, навчання та саморозвитку. Щоб допомагати дізнаватися щось нове, розвивати уяву, зміцнювати увагу як дорослих, так і дітей, за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, ініціативи Донецької обласної державної адміністрації 13 громад області (Покровська, Селидівська, Білозерська, Гродівська, Добропільська, Криворізька, Мирноградська, Новогродівська, Шахівська, Краматорська, Лиманська, Олександрівська та Святогірська) отримали різножанрові україномовні книжки і вже створили у себе книжкові полички.

Також нагадаємо, що книжкові полички діють у хабах Донеччини, які знаходяться у місті Києві. Це - Освітній хаб «Донеччина», «Культурний хаб Донеччина», хаб Краматорської міської військової адміністрації, хаб Торецької міської військової адміністрації, Центр підтримки бахмутян «#ЯПОВЕРНУСЬ_БАХМУТ», Центр підтримки внутрішньо переміщених осіб з Волноваського району "Пліч-о-пліч" та Центр підтримки мешканців Бахмутського району в місті Києві #Бахмутський район єднає.

Головна мета реалізації державної політики щодо розвитку читання на Донеччині - налаштувати дітей та дорослих під час дозвілля читати українською, відновлення власного ресурсу та мотивації у складний час. З Україною в серці тримаймо культурний фронт Донеччини! Далі буде…

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації