портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Проведено нараду з питань забезпечення українського телевізійного і радіомовлення на території Донецької області

Опубліковано 10 травня 2023 року, 14:12

10 травня під головуванням заступника голови Донецької ОДА Максима Сандиги відбулась онлайн-нарада щодо стану справ у сфері загальнонаціональної цифрової телемережі МХ-7, забезпечення українського телевізійного, радіомовлення та унеможливлення російського ефірного телевізійного і радіомовлення на території Донецької області.

У заході взяли участь представники Управління Держспецзв’язку у Донецькій області, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Донецькій області, Донецької філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, Державного підприємства «Український державний центр радіочастот».

Під час наради обговорили заплановані заходи для посилення існуючого телерадіосигналу, питання збільшення потужності цифрових передавачів для прийняття сигналу в залежності від рельєфу місцевості на проблемних територіях області, стан та впровадження запуску державного мультиплексу – загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7 в Донецькій області.

На сьогодні існує проблема інформаційної ізольованості населення, що проживає вздовж лінії розмежування та на тимчасово окупованих територіях області. Тому важливо, щоб мешканці області мали безперебійний доступ до правдивої інформації, зокрема, могли дивитися українське телебачення у будь-якому куточку Донеччини.

«Одним із механізмів розв’язання порушених питань є запуск мультиплексу MX-7, який є суспільно значимим з точки зору забезпечення інформаційної безпеки України та інформаційної стійкості суспільства і держави. Також це важливий крок у протистоянні російській пропаганді, оскільки дезінформація є легкодоступною зброєю та зростаючою загрозою», – наголосив Максим Сандига.