портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Авдіївці та Вугледарі відкрили активні парки

Опубліковано 11 серпня 2021 року, 13:22

На Донеччині триває реалізації соціального проєкту «Активні парки» в рамках президентської програми «Здорова Україна». Ще два активних парких відкрили на Донеччині – в Авдіїівці та Вугледарі.

Участь у заходах взяв заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін, а також представники міської влади, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергія Головченка.
Відтепер всі охочі матимуть вільний доступ до занять спортом у міському парку Авдіївки за адресою бульвар Шевченка, 4 та у сквері міста Вугледар по вулиці Молодіжній. Для цього в активних парках функціонуватимуть три обов’язкові елементи – лавочка, шведська стінка та бруси/турнік, а також три варіативні (сходинки, координаційна лінія та вільний простір). За допомогою смартфону можна відсканувати QR-коди, що мають навігаційні таблички поруч з елементами, та перейти на спеціальний сайт з відеоуроками. У них віртуальні тренери демонструють правильне виконання вправ, що розподілені на три рівні: новачок, середній, профі.

Нагадаємо, перший активний парк у Донецькій області відкрили 23 липня в краматорському парку ім. О.С. Пушкіна. Днями такі локації запрацювали в Бахмуті, Дружківці, Костянтинівці, Мар’їнці, Маріуполі. Усього на Донеччині планується зробити близько 40 активних парків, до «першої черги» також потрапили міста Волноваха, Добропілля, Лиман, Покровськ і смт Олександрівка.