портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті почалось будівництво навчального корпусу Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. С.Бубки

Опубліковано 27 травня 2020 року, 18:21

27 травня в місті Бахмут відбулось урочисте закладання капсули під будівництво навчального корпусу Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Сергія Бубки.

У церемонії взяли участь голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, заступник очільника області Вадим Філашкін, Бахмутський міський голова Олексій Рева, начальник управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА Володимир Мицик. 

«Цей заклад знаковий для спортивної спільноти Донеччини. Тривалий час він виховував наших видатних чемпіонів - спортсменів, які становлять спортивну славу не лише області, а й усієї нашої держави. Але, на жаль, під час війни основні потужності училища залишилися на окупованій території. Щоб продовжувати свою роботу, у 2015-му він переїхав до Бахмуту - у санаторій «Вогник». Для відновлення повноцінної роботи училища нам ще потрібно зробити чимало. Поки що з моменту його переїзду на контрольовану українським урядом частину області завершили лише реконструкцію стадіону «Авангард» та облаштували футбольне поле зі штучним покриттям. Будівництво навчального корпусу, яке розпочинається сьогодні, - ще один етап процесу розбудови бази училища. У новому корпусі вчитиметься 400 учнів та студентів», – заявив Павло Кириленко.

Очільник області також наголосив, що будівництво фінансується з Фонду Державного регіонального розвитку, частина коштів буде спрямована з обласного бюджету. Павло Кириленко зазначив, що у подальшому планується провести реконструкцію гуртожитку училища.