портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Бахмуті відкрився сучасний регіональний центр спортивної медицини

Опубліковано 10 червня 2021 року, 16:30

Донецький регіональний центр спортивної медицини урочисто відкрився у Бахмуті сьогодні, 10 червня.

«Тепер в області буде місце, де провідні спортсмени зможуть отримати якісну діагностику, профілактику, лікування та реабілітацію. Переконаний, що це допоможе їм показувати ще кращі результати на змаганнях.  Приємно чути від наших спортсменів, що таких реабілітаційних комплексів вони не бачили ніде в країні. Наш - унікальний. Такі слова - найвища оцінка нашої спільної роботи», -  зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, який взяв участь в урочистій церемонії відкриття. 

У 2015 році заклад було перереєстровано на вільній частині Донеччини, але для повноцінної роботи на новому місці необхідна була реконструкція комплексу будівель, до яких він переїхав.

Після реконструкції у центрі розміщені: палатне відділення на 6 ліжок, діагностичне та реабілітаційне відділення, хірургічний блок, рентгенівський кабінет, зал лікувальної фізкультури, кабінети механотерапії, фізіотерапії, з масажу; лабораторії загально-клінічних та біохімічних досліджень; кабінети лікарів – кардіолога, ортопеда-травматолога, гінеколога, отоларинголога, офтальмолога, психолога, невропатолога, стоматолога.

Будівля гуртожитку призначена для розміщення та проживання медичного персоналу та пацієнтів у 7 кімнатах (двох двомісних, п’яти одномісних).

У водолікарні розташовується кріосауна, сауна, басейн, гідромасажні ванни, соляна кімната.

Установлено пандуси, ліфти, підйомники для використання, у тому числі і особами з інвалідністю та іншими маломобільними групами населення.

Загалом на реконструкцію знадобилося понад 66 млн гривень, із яких 30,7 було виділено з обласного бюджету.

Очільник Донецької області подякував усім, хто долучився до реалізації цього проєкту, вручив їм грамоти та подяки від Донецької обласної державної адміністрації.