портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У чому полягає унікальність програми ментального здоров'я "Ти як?"

Опубліковано 03 жовтня 2023 року, 13:28

Про те, у чому полягає унікальність Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?", яка впроваджується в Україні за ініціативою першої леді Олени Зеленської, про цілі програми, її пріоритетні проєкти, стан реалізації на території Донеччини, перспективи, основні проблеми та шляхи їх вирішення докладно розповіла сьогодні на брифінгу в.о. директора КНП "Психіатрична лікарня Маріуполь", регіональна координаторка програми ментального здоров’я "Ти як", радниця голови Донецької облдержадміністрації з ментального здоров’я Ілона Кислицька.

Так, унікальність цієї програми полягає у тому, що вона з’єднує в єдине ціле всі наші можливості на різних рівнях, використовує доказові протоколи, задля того, щоб навчити кожного українця правилам самодопомоги, допомогти громадам розвинути такі послуги, щоб отримати ресурс.

Унікальність програми ментального здоров'я "Ти як?" полягає ще й у тому, що, завдяки ній,  ми долаємо стигму - це той бар’єр звернутися до фахівця ще на ранніх етапах захворювання, проводити профілактичні заходи та не допустити до хвороби.

Ілона Кислицька провела презентацію Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" та відповіла на питання журналістів. Відеозапис брифінгу ви можете повністю переглянути нижче. А про інформацію, озвучену на заході, ми розповімо в наступних публікаціях.