портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У день старту вакцинації на Донеччині перше щеплення від COVID-19 отримали 20 медпрацівників

Опубліковано 25 лютого 2021 року, 18:30

Двадцять медпрацівників з Бахмуту зробили перше щеплення від COVID-19 у день старту вакцинації  у Донецькій області. 

На Донеччині першу дозу вакцини AstraZeneca (Covishield) отримала Тетяна Волкова - медична сестра палати інтенсивної терапії відділення анестезіології та інтенсивної терапії Багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування міста  Бахмут.  

«Трошки хвилювалась. Було не боляче. Зараз почуваю себе гарно», - розповіла медична сестра Юлія Бойко, яка теж вакцинувалася однією з перших.  

Директор департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації Володимир Колесник повідомив, що певна кількість доз вакцини від COVID-19, які отримала Донеччина, спрямована військовим.  Вакцинація цивільних розпочалась з Бахмуту.  Напередодні медична мобільна бригада з Бахмуту пройшла практичні навчання з імунізації від COVID-19. 

«І сьогодні-завтра навчаються тренери, які будуть готувати бригади для вакцинування. Наступного тижня ще 16 бригад пройдуть навчання, і цей процес буде більш прискорений», - сказав Володимир Колесник.

 Нагадаємо, що вранці 23 лютого в Україну з Індії прибула перша партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (Covishield), яку країна законтрактувала державним коштом у виробника Serum Institute через Crown Agents. Донецька область отримала антиковідну вакцину сьогодні вночі.  Для цивільних мешканців Донеччини прибули 14 000 доз. На першому етапі цією кількістю доз з урахуванням розливу планується  вакцинувати щонайменше 12 500 працівників медичних закладів області.  Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Інші новини за темою