портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області обговорили програми підтримки та інтеграції ВПО

Опубліковано 05 грудня 2023 року, 16:54 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна 5 грудня провела заслуховування керівників Слов’янської, Костянтинівської, Миколаївської, Святогірської, Новогродівської міських та Іллінівської сільської військових адміністрацій щодо програм підтримки та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік.

До заслуховувань долучилися представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій та голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Донецькій ОДА Тамара Лук’янчук.

Керівниками військових адміністрацій було представлено цільові програми (проєкти програм) підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік.

Юлія Костюніна звернула увагу керівників на необхідність здійснення моніторингу підтримки внутрішньо переміщених осіб в громадах з метою координації надання допомоги та проведення опитування внутрішньо переміщених осіб про потреби надання гуманітарної допомоги та проведення заходів з їх підтримки.

Також заступник голови облдержадміністрації зазначила, що потрібна постійна комунікація та співпраця між громадами та районами щодо організації роботи гуманітарних центрів, штабів, хабів за межами області.

За результатами заслуховувань доручено доопрацювати програми (проєкти програм) підтримки внутрішньо переміщених осіб, враховуючи напрями Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року та кількість евакуйованого населення.