портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області обговорили стан розвитку громад, наближених до лінії фронту

Опубліковано 17 липня 2023 року, 16:34

Під час робочої поїздки заступниці голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної відбулось обговорення проблемних питань, які існують у громадах, наближених до лінії розмежування. Зокрема, говорили про ситуацію у Великоновосілківській та Комарській громадах. Участь у обговоренні взяли начальники військових адміністрацій громад, Волноваської військової районної адміністрації та структурних підрозділів ОДА.

Зокрема, були розглянуті питання виконання бюджету громад, готовності оборонних споруд, соціального захисту населення, забезпечення мешканців громад медичними послугами, а також стан освіти у громадах. Окремо були розглянуті питання наслідків збройної агресії російської федерації. 

Так, начальник Комарської військової адміністрації Олександр Куропятник повідомив, що внаслідок обстрілів з боку окупантів у громаді пошкоджено або зруйновано 212 об’єктів, серед яких також об'єкти інфраструктури. Начальник Великоновосілківської військової адміністрації Сергій Ященко доповів, що у громаді зруйновано 683 житлові будинки, також є пошкодження інженерних споруд, адміністративних та навчальних закладів. Також Сергій Ященко зазначив, що частина громади тимчасово окупована, і ступінь руйнувань треба буде оцінювати після визволення території громади.

Значну увагу приділили організації освітнього процесу. Юлія Костюніна наголосила, що необхідно продовжувати евакуацію сімей з дітьми до більш безпечних районів України та налагоджувати систему дистанційної освіти в умовах, які не загрожують життю дітей.

Окремо було розглянуто питання функціонування укриттів.  Заступниця очільника області підкреслила, що необхідно провести обстеження усіх наявних укриттів та привести їх до відповідного стану. Вони мають бути доступні, обладнані усім необхідним, а мешканці громади мають бути проінформовані про їх місцезнаходження для того, щоб у випадку обстрілу зберегти своє життя.