портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області припинено діяльність 19 АЗС та 9 гральних закладів

Опубліковано 03 лютого 2020 року, 16:57 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

3 лютого в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулась щотижнева робоча нарада з питань припинення незаконної діяльності в сфері грального бізнесу та торгівлі пальним в режимі відеоконференції. 

Участь у нараді взяли представники структурних підрозділів Донецької ОДА, Національної поліції, Державної фіскальної служби та інших підрозділів, що відповідають за припинення ведення незаконного бізнесу у Донецькій області. 

За словами заступника очільника області, на виконання протокольного доручення Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 № 29 при облдержадміністрації 28 грудня 2019 року було створено міжвідомчу регіональну групу щодо боротьби із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним.

«У рамках роботи цієї групи з 27 січня по 02 лютого 2020 року перевірено 26 АЗС/АГЗП. Усього з моменту початку роботи вказаної групи органами Національної поліції, прокуратури, Державної фіскальної служби України, Державної податкової служби України та Служби безпеки України було перевірено понад 100 АЗС/АГЗП», – зазначив Вадим Філашкін.

За результатами перевірок, припинено діяльність 19 АЗС та складено 12 адміністративних протоколів за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку провадження господарської діяльності». По 10 суб’єктам господарської діяльності застосовані штрафні (фінансові) санкції на суму 448,1 тис. грн. Матеріали 4 перевірок надіслано до ГУ ДРС у м. Київ (місце реєстрації суб’єкта господарської діяльності). Очікувана сума фінсанкцій -1589 тис. грн. З незаконного обігу вилучено майже 198 тон паливно-мастильних матеріалів на загальну суму понад 4,5 млн. грн. Вилучено обладнання на суму понад 14 млн. грн.

За словами членів міжвідомчої регіональної групи, на теперішній час на території області було припинено діяльність 9 гральних закладів, де в порушення Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні” надавались послуги шляхом доступу через мережу “Інтернет” до електронних (віртуальних) казино з метою отримання прибутку з обов’язковою умовою сплати гравцем грошових коштів.

Питання припинення незаконної діяльності в сфері грального бізнесу та торгівлі пальним знаходиться на постійному контролі в Донецькій облдержадміністрації.