портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій області стартувала Всеукраїнська акція «Серце до серця»

Опубліковано 09 квітня 2019 року, 11:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації повідомляє, що у всіх регіонах України у період з 01 по 30 квітня 2019 року проходить 14 Всеукраїнська акція «Серце до серця» під гаслом «Дитяче серденько, живи», головною метою якої є збір коштів на придбання кардіологічного медичного обладнання для дитячих лікарень областей.

Всеукраїнський Благодійний Фонд «Серце до серця» (http://sercedoserca.com.ua) веде громадську діяльність з метою розвитку волонтерського руху в нашій країні. Організація збору коштів у рамках благодійної акції є тільки одним із методів реалізації цієї мети. Основні цілі фонду – розвиток волонтерського руху в Україні за принципами європейських стандартів, привернення уваги та повернення довіри громадськості до благодійності шляхом використання прозорої системи звітності, виховання відповідальності та формування моральних цінностей у молоді України, а також покращення ситуації із наявністю якісного медичного обладнання у дитячих обласних лікарнях України.

Акція проходить 14-й рік поспіль і за цей час встигла набути загальнонаціональної підтримки. За тринадцять років діяльності фонду обласним дитячим лікарням було передано медичне обладнання на загальну суму 39 674 199, 83 грн.  Минулого року спільними зусиллями по всій Україні волонтерами зібрано 3 875 369,23 грн, завдяки яким закуплено і передано дитячим обласним лікарням у безоплатне користування медичне обладнання для діагностики і лікування слуху. У 2018 році у період проведення акції під гаслом «Почуй світ» волонтерами  Донецької області було зібрано кошти у сумі 156 229,34 грн. На зібрані кошти було придбано та передано до Краматорського дитячого територіального медичного об’єднання 17 слухових апаратів.

У визначений термін проведення акції працюють волонтери під час різноманітних заходів, що проходять у закритих приміщеннях або на спеціально відведеній території. Кожен з них матиме на собі бейдж - ідентифікатор, захищений печаткою Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». Індивідуальний номер ідентифікатора буде співпадати з номером на скриньці – урні для збору коштів, які збиратиме волонтер. Ця людина матиме також наклейки-сердечка, які наклеюватимуть усім, хто кидатиме кошти до скриньки. Це сприятиме кращій візуалізації кількості небайдужих людей та створюватиме відповідну святкову атмосферу і довіру.

Ця акція відбувається в усіх загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладах. У цих закладах повинні бути встановлені скриньки та визначені відповідальні особи за їх зберігання. Захід відбуватиметься з широким залученням учнівської та студентської молоді, педагогів, викладачів, батьків та може супроводжуватися проведенням різноманітних масових заходів – концертів, аукціонів, виставок, змагань. Також в ці дні він може відбуватися на підприємствах, організаціях та установах різних форм власності. У дні фіналу мають відбутися святкові концерти за участю дитячих і молодіжних творчих колективів. Концерт – це своєрідна подяка для кожного, хто тим чи іншим чином приєднався до  благодійного збору коштів задля допомоги дітям.