портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили можливості для покращення водозабезпечення Маріуполя

Опубліковано 02 грудня 2020 року, 18:42

Питання функціонування Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» та шляхи покращення водозабезпечення міста Маріуполь і навколишніх населених пунктів розглянули під час робочої зустрічі першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Мороза з представниками компанії BETEN Ingeniere та компанії-партнера ТОВ «Аква Форсайт».  

Президент BETEN Ingeniere Жан Рош повідомив, що його компанія зацікавлена у реалізації трьох спільних проєктів, спрямованих як на покращення водопостачання, так і на розвиток Маріуполя. 

«Якщо говорити про розвиток Маріуполя, то ми готові надати допомогу у розбудові системи водопостачання. Йдеться про опріснення питної води, очищення наявної води чи пошук іншого джерела, яке б стало альтернативою постачанню води каналом «Сіверський Донець – Донбас». Також ми готові впроваджувати глобальний проєкт з покращення управління водними ресурсами на півдні Донеччини. Аналогічний проєкт ми вже імплементуємо у Вінницькій області для покращення спроможності зрошення сільськогосподарських угідь. Окремо ми вже підтримуємо проєкт з децентралізованого партнерства між Маріуполем та містами Ла-Рошель і Дюнкерк, який надасть можливість розвивати туристичний потенціал Приазов’я», - наголосив Жан Рош.

Ігор Мороз підкреслив, що обласна влада завжди зацікавлена у співпраці з міжнародними компаніями.

«Питання водопостачання Маріуполя та південних районів області стоїть для нас дуже гостро. Обласна та центральна влада постійно працюють над можливими шляхами розв'язання проблем. Меморандум, підписаний між урядами Франції та України, має позитивно вплинути на водозабезпечення міста. Донецька ОДА зі свого боку готова надати усю необхідну допомогу», - сказав Ігор Мороз.

Під час зустрічі також були обговорені питання діяльності КП «Компанія «Вода Донбасу», причини проблем та можливі шляхи вирішення.