портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили результати реалізації у поточному році послуги раннього втручання та плани на 2021 рік

Опубліковано 15 грудня 2020 року, 17:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Питання реалізації у 2020 році послуги раннього втручання на базі установ Донецької області, які беруть участь у пілотному проєкті «Створення системи надання послуги раннього втручання для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров’я та життя»,  обговорили учасники засідання відповідної регіональної консультативної ради 15 грудня. 

Засідання відбулося  під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної. 

Під час проведення засідання члени ради були  поінформовані про основні напрямки реалізації пілотного проєкту. Фахівці команд, на базі яких впроваджується послуга раннього втручання за пілотним проєктом, поінформували про результати роботи за 2020 рік та плани на 2021 рік.

На засіданні ради розглядалося, зокрема й питання навчання команд по впровадженню послуги раннього втручання.  

За підтримки представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, в рамках реалізації  проєкту «Розвиток потенціалу професіоналів та батьків задля захисту інтересів та впровадження послуги раннього втручання, який імплементується ЮНІСЕФ спільно з Благодійним Фондом «Інститут раннього втручання», у 2021 році передбачається проведення навчання команд для надання послуги раннього втручання.

Крім 3 команд, які впроваджують за пілотним проєктом послугу з раннього втручання в області, до навчання приєднаються ще 4 команди від громад Сіверська, Соледара, Дружківки та Маріуполя, що дозволить надалі збільшити кількість установ, які надаватимуть послугу раннього втручання, та охоплення нею більшої кількості сімей, які потребують такої послуги.    

Інші новини за темою