портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили способи підтримки людей, які живуть на лінії розмежування

Опубліковано 11 лютого 2020 року, 12:49 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

11 лютого у Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулась робоча зустріч з керівництвом міжнародної неурядової організації «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту».

Участь у заході взяли також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час заходу представили діяльність CIVIC в Україні, обговорили ініціативи ефективного діалогу між військовими структурами та цивільним населенням в зоні конфлікту із залученням представників військово-цивільних адміністрацій.

Як зазначив заступник очільника області, найбільшу потребу в допомозі відчувають люди, які живуть у прифронтових населених пунктах.

«Я вважаю, що та допомога, яку ви надаєте мешканцям центральної території України, є дуже корисною та необхідною. Але потрібно відчувати різницю у потребах людей, що живуть поблизу території збройного конфлікту. Ми намагаємося підтримувати та допомагати таким людям не тільки матеріально, а й психологічно. Займаємося відновленням житла, яке постраждало внаслідок обстрілів, допомагаємо отримувати гуманітарну допомогу, бо люди на лінії розмежування потребують більшої турботи та уваги з боку держави», – зауважив Вадим Філашкін.

Представники делегації також зосередили увагу на покращенні репутації військових та правоохоронців в очах цивільного населення. 

CIVIC працює в Україні з 2016 року та підтримує діалог із багатьма урядовими структурами України на національному та місцевому рівнях з питань захисту та надання допомоги постраждалому цивільному населенню у зоні конфлікту. Також CIVIC надає експертну підтримку Управлінню цивільно-військового співробітництва ЗСУ, зокрема в рамках виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Генеральним Штабом Збройних Сил України і CIVIC від 15 червня 2018 року.

Наразі, за фінансової підтримки Федерального уряду Німеччини та Європейського Союзу, CIVIC реалізує низку проєктів щодо посилення захисту цивільного населення в умовах збройного конфлікту на Сході України та підвищення спроможності ЗСУ попереджати завдання шкоди цивільним особам та забезпечувати їхній доступ до послуг і допомоги. Разом із цим CIVIC підтримує ініціативу розбудови ефективного діалогу між військовими структурами та цивільним населенням у зоні конфлікту.