портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили прозорість видобувних галузей

Опубліковано 11 лютого 2020 року, 12:54 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбувся регіональний круглий стіл на тему «Презентація Звіту Ініціативи прозорості видобувних галузей та дослідження про непрямий вплив видобувної галузі на економіку України» за участю представників Донецької облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, видобувних компаній, ЗМІ та громадськості. В рамках заходу обговорили питання міжнародних стандартів прозорого управління ресурсами видобувних регіонів, сучасний стан впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні, з акцентом на вугільну промисловість, видобування рудних корисних копалин, вогнетривких глин та кварцового піску.

Також презентували звіт з оцінки непрямого внеску видобувних галузей в економіку України та обговорили нагальні проблеми, пов’язані з видобувною галуззю Донецької області, та шляхи їх вирішення.

Проведення заходу пройшло в межах ініціативи «UAEITI для ефективного управління на місцевому рівні», що реалізується за підтримки уряду Німеччини в рамках проекту «Підтримка впровадження глобальної Ініціативи прозорості видобувних галузей у Вірменії, Грузії, Україні», який імплементується GIZ. Організатором заходу виступило ГО «НОВА Енергія».