портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА обговорили відновлення газопостачання Мар'їнки та Красногорівки

Опубліковано 15 вересня 2021 року, 16:10

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз 14 вересня провів зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, під час якої були розглянуті питання відновлення газопостачання у містах Мар'їнка та Красногорівка.

"Основною перешкодою на шляху відновлення газопостачання є безпекова складова. Ми неодноразово звертались до керівників організацій, задіяних у вирішенні гуманітарних проблем на лінії розмежування, проте кожного разу бойовики відхиляли усі пропозиції. Для нас дуже важливо відновити газопостачання цих міст, адже це не тільки поверне тепло у домівки людей, а й робочі місця - дозволить відновити роботу середнього бізнесу та великих виробництв у Красногорівці. Наразі ми готуємо до подальшої реалізації проєкт підведення газу з міста Курахове. Водночас для нормального функціонування газопроводу потрібно обстежити ту його частину, яка зараз розміщена у "сірій зоні", - зазначив Ігор Мороз.

Заступник Голови СММ ОБСЄ в Україні Марк Етерінгтон підкреслив, що Місія високо цінує зусилля української влади з відновлення нормального життя у населених пунктах, наближених до лінії розмежування. Зі свого боку ОБСЄ спрямує зусилля на сприяння дотриманню режиму тиші та проведенню необхідних робіт. 

Протягом зустрічі також були розглянуті питання функціонування КПВВ на території Донецької області та умови перетину лінії розмежування. Ігор Мороз наголосив, що українські КПВВ працюють у звичайному режимі та готові будь-коли почати пропуск мешканців окупованих територій, проте бойовики наразі блокують вільне переміщення людей.

Окремо також були розглянуті певні аспекти діяльності Місії на території області.