портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулось засідання обласного міжвідомчого штабу з координації організації оздоровлення та відпочинку дітей

Опубліковано 21 серпня 2019 року, 16:50 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

21 серпня в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулось засіданняобласного міжвідомчого штабу з координації організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Під час заходу були обговорені загальні питання стану організації оздоровлення та відпочинку дітей в області, а також питання забезпечення кваліфікованими медичними та педагогічними працівниками дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, створення безпечних умов перебування дітей.

На засіданні опрацьовано протокольне рішення, яким передбачено завдання структурним підрозділам облдержадміністрації. Таким чином, їм необхідно провести комплексні моніторингові перевірки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області, незалежно від підпорядкування та форми власності, з питання медичного забезпечення, створення безпечного перебування дітей відповідно до чинного законодавства.

Рекомендувати виконавчим органам міських рад, рад ОТГ, райдержадміністраціям, військово-цивільним адміністраціям закріпити дитячі заклади оздоровлення та відпочинку незалежно від форм власності та підпорядкування за територіальними лікувально-профілактичними установами, комунальними некомерційними підприємствами-закладами охорони здоров'я для здійснення відбору та направлення медичних працівників для роботи в зазначених закладах.

Структурним підрозділам необхідно здійснювати моніторинг за направленням медичних працівників (лікарів загальної практики – сімейних лікарів, лікарів-педіатрів, медичних сестер) з лікувально-профілактичних установ, комунальних некомерційних підприємств-закладів охорони здоров'я на навчання для роботи у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Також необхідно забезпечити включення в програму навчання (спеціальної курсової підготовки) медичних працівників питання щодо медичного контролю за організацією охорони життя та здоров'я дітей.

Рекомендувати виконавчим органам міських рад, рад об'єднаних територіальних громад, райдержадміністраціям, військово-цивільним адміністраціям посилити відповідальність керівників медичних закладів щодо достовірності та повноти інформації під час видачі довідок для направлення до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Забезпечити навчання та проходження педагогічними, медичними працівниками, які залучаються до роботи в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, перед початком роботи спеціальної курсової підготовки та атестації відповідно до нормативів атестації педагогічних та медичних працівників.