портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій ОДА відбулося перше засідання обласної комісії з прийняття рішень щодо розподілу у 2019 році коштів субвенції з державного бюджету

Опубліковано 21 серпня 2019 року, 18:58 , Служба у справах дітей облдержадміністрації

Сьогодні, 21 серпня, в Донецькій облдержадміністрації відбулося перше засідання обласної комісії з прийняття рішень щодо розподілу у 2019 році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна. 

На засіданні були обговорені Порядок та умови використання коштів вищезазначеної субвенції, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 616). 

Комісією були розглянуті пропозиції, які надійшли від 15 міст та районів області щодо використання коштів субвенції за наступними напрямами: будівництво житлового будинку для створення дитячого будинку сімейного типу, розроблення проектно-кошторисної документації для будівництва малих групових будинків, придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа та виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей з метою придбання житла для зазначеної категорії осіб. 

Всього на зазначені цілі обласній комісії необхідно розподілити між бюджетами міст, районів ОТГ кошти у сумі 77 млн 716 тис. грн, державної субвенції, передбачених для Донецької області. 

З метою пропорційного розподілу коштів щодо спрямування субвенції за напрямами, за результатами обговорення, прийнято рішення продовжити прийняття пропозицій від райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад, сільських, селищних рад об’єднаних територіальних громад, які ще їх не надали.