портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відзначили Міжнародний день рідної мови

Опубліковано 24 лютого 2020 року, 10:37 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

21 лютого Міжнародний день рідної мови відзначили у Донецькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Захід проведено спільно з громадською організацією «Українська ініціатива» (м. Київ) за організаційної та інформаційної підтримки департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Участь у заході взяли учнівська та студентська молодь, викладачі української мови, суспільних дисциплін, представники громадських об’єднань.

З доповідями виступили Юрій Косенко, голова правління громадської організації «Українська Ініціатива» та Микола Лазарович, професор Тернопільського національного економічного університету, учасник бойових дій. Микита Чуканов, уродженець Луганська, студент історичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, декламував вірші В. Сосюри, В. Стуса, М. Руденка й О. Лотоцького. Співак Ігор Швець виступив з музичним привітанням.

У межах заходу показано документальні відеоролики, присвячені феномену розстріляного відродження на Донбасі та класику української літератури Миколі Чернявському, що були виготовлені на замовлення Міністерства інформаційної політики України, презентовано та поширено нові друковані видання.