портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» пройшла зустріч з учасниками проєкта «Школа волонтерства»

Опубліковано 24 лютого 2020 року, 10:42 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

20 лютого на базі «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» пройшла зустріч з учасниками проєкту Школа волонтерства "Технологія добра", організована  Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром.

Молодь зустріла директорка центру Світлана Фоміна. Вона розповіла історію центру, комплексні послуги, професійне навчання та творче дозвілля  учасників реабілітаційних програм.

Фахівці центру провели цікавий та корисний тренінг за темою «Як допомогти, а не нашкодити людині з інвалідністю» для слухачів «Школи волонтерства».

Метою тренінгу було звернути увагу молоді на категорію людей з інвалідністю, як на рівноправних членів суспільства, сприяти вихованню толерантного ставлення, стосовно людей з інвалідністю; залучити волонтерів до участі в суспільному житті разом з людьми, у яких є інвалідність.

Після тренінгу молодь чекала екскурсія по центру реабілітації та можливість отримати цінний досвід з комунікації з учасниками реабілітаційних програм.

Зі слів учасників проєкту: «Допомагаючи іншим, ми ініціюємо позитивні зміни в суспільстві, беремо на себе відповідальність за ті зміни, що відбуваються довкола, та надихаємо людей на творення добра».

Після зустрічі майбутні волонтери зробили свідомий вибір співпрацювати з центром реабілітації та підтримувати людей з інвалідністю.

Проєкт проходить за ініціативи управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації.