портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Донецькій облдержадміністрації обговорили питання підтримки ветеранів

Опубліковано 02 липня 2024 року, 10:45

1 липня в рамках робочого візиту на Донеччину завітав в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Відвідали декілька локацій в Покровську, де надаються послуги ветеранам та родинам полеглих Героїв. Провели декілька зустрічей, зокрема з дружинами загиблих захисників. Обговорили проблемні питання, шляхи щодо їх вирішення, а також реалізацію державних, регіональних та місцевих гарантій.

"Вражений роботою Донецької області за напрямом ветеранської політики та всіма  напрацюваннями. Попри воєнні дії та ситуацію, яка склалася в регіоні, ви забезпечуєте умови та сервіси для ветеранів, членів їх сімей та родин загиблих Захисників та Захисниць. Це ефективний приклад роботи для ветерана і заради ветерана", - зазначив в.о. Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

В Донецькій області на обліку перебувають 48735 осіб з числа ветеранів та членів їхніх родин. У 2023 році 170 ветеранів та членів їх сімей отримали кошти на придбання житла з державного бюджету; 130 вже придбали житло на території України. У 2024 році з державного бюджету планується виділення субвенції для надання грошової компенсації за належні жилі приміщення  для 126 ветеранів на загальну суму 290.0 млн грн.

Також в межах державного бюджету за напрямом “Соціальна та професійна адаптація” у 2023 році послуги отримали понад 60 ветеранів.

В області розроблена та діє Регіональна програма щодо підтримки ветеранів. Коштом обласного бюджету у 2023 році матеріальну допомогу отримали 830 осіб з числа членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України. На 2024 рік передбачені видатки на надання матеріальної допомоги у сумі 3140,00 тис. грн.

Постійно ведеться робота з інформування та консультування ветеранів, членів їх родин та членів родин загиблих. Протягом поточного року проведено понад 20 таких зустрічей.

В райдержадміністраціях області створені відповідні відділи та сектори з питань ветеранської політики. 

В 43 громадах області для забезпечення додаткової соціальної підтримки ветеранів та членів їх сімей затверджені місцеві програми, загальний кошторис яких на 2024 рік склав понад 102 млн грн. 

Голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадими Філашкін наголосив: "Питання ветеранської політики, всебічна підтримка, розвиток та вдосконалення послуг є пріоритетними для керівництва області. В цьому напрямку наша команда, зокрема Управління з питань ветеранської політики дуже багато робить".

До речі, управління розпочало свою роботу в грудні минулого року. І показники, які маємо на даний час - досить хороший результат.

Працюємо разом над забезпеченням дотримання прав ветеранів війни та розвитком системи їхнього соціального захисту на всіх рівнях від державного до місцевого.