портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Дружківці провели зустріч з питань узгодження гендерного профілю громади

Опубліковано 16 липня 2021 року, 15:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Зустріч груп самодопомоги Дружківської громади з її керівництвом з питань узгодження ґендерного профілю, в якій взяла учать група самодопомоги «Соцгурт»,  відбулась 15 липня . 

Ґендерний профіль – це інструмент, що дозволяє збирати та аналізувати дані про різні сфери економічного, політичного та соціального життя жінок і чоловіків у певній громаді, існуючі проблеми у сфері прав людини та ґендерної рівності, та пропонувати методи їх вирішення шляхом внесення змін до місцевих політик і бюджетів. У центрі уваги ґендерного профілю є вразливі групи жінок і чоловіків, які залишаються поза увагою, і потреби яких часто не враховуються в процесі планування і бюджетування на місцевому рівні. 

Фасилітаторкою цієї зустрічі виступила начальниця Управління у справах сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна, яка організувала процес колективного розв’язання проблем, пов’язаних з прийняттям ґендерного профілю Дружківської громади, поєднавши у собі ознаки керівника, лідера та учасника процесу.

У приміщенні Дружківської міської ради проведено обговорення складної проблеми без втрат часу та за короткий термін із максимальним залученням учасників процесу: досягнута домовленість про створення робочої групи для приведення ґендерного профілю громади у стан дієвого інструменту за участі представників груп самодопомоги та фахівців виконкому, які безпосередньо відповідають за його створення. Також на зустрічі були присутні дружківський міський голова Володимир Григоренко, та його заступниця Ганна Бузова.

Група самодопомоги «Соцгурт», яка діє в інтересах дітей-сиріт всього регіону у Дружківській громаді, ініціювала включення у ґендерний профіль питань, пов’язаних з сиротами, що знайшло підтримку сторін переговорів та розуміння важливості такого включення до цього документу.

Завдяки синергії керівництва Управління у справах сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, регіональної координаторки проєкту «Просування прав людини та ґендерноі рівності за допомогою мобілізаціі громад задля розширення можливостей» Наталі Гончарової та координаторки по Донецькій області структури ООН Жінки Ірини Павлик, ґендерний профіль Дружківської громади має стати дієвим інструментом у вирішенні питань клієнтів Соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.