портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У двох закладах професійно-технічної освіти Донеччини облаштують сучасні майстерні

Опубліковано 20 березня 2024 року, 16:50 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Стало відомо назви перших 72 профтехів, які стануть осередками для навчання найпотрібніших для країни професій у межах проєкту Міністерства освіти і науки України 100 майстерень. 

Серед них – заклади освіти Донеччини: Бахмутський центр професійно-технічної освіти, який релоковано до Рівненської області, та Краматорське вище професійне торгово-кулінарне училище, що тимчасово розміщено у Тернопільській області. В оновлених майстернях цих закладів на сучасному обладнанні можна буде опанувати професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» та «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування».

Вимоги та правила  облаштування майстерень будуть розроблені МОН спільно з урбан-бюро BigCityLab, що дозволить перетворити їх на інноваційні, технологічні та зручні приміщення для навчання. Також спільно з дизайн-бюро «Spiilkа» МОН запропонує оновлений дизайн для вебсайтів профтехів.

Загальна вартість створення майстерень становить 14 317,7 тис. грн, в тому числі співфінансування з обласного бюджету – 4 295,3 тис. грн.