портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Участь у семінарі з питання гуманітарних потреб внутрішньо переміщених осіб та надання соціальних послуг в умовах війни вразливим категоріям населення

Опубліковано 20 березня 2024 року, 17:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації 19 березня взяли участь у семінарі з питання гуманітарних потреб внутрішньо переміщених осіб та надання соціальних послуг в умовах війни вразливим категоріям населення, який організовано УВКБ ООН саб-офіс у місті Дніпро.

Під час заходу учасники з Донецької, Дніпропетровської та Луганської областей, серед інших питань, долучилися до обговорення основних організаційно – правових засад надання соціальних послуг під час війни.

Організація та надання соціальних послуг є невід’ємною складовою гуманітарного реагування на становище людей з метою його покращення та створення довгострокових рішень. Одне з головних завдань сфери соціального захисту області – забезпечення громадян своєчасною, доступною, якісною підтримкою та оперативне надання соціальних послуг особам / сім’ям, які постраждали в умовах введення на території України воєнного стану, з метою їх збереження життя та здоров’я.

Також на семінарі окрему увагу приділено діяльності у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб, зокрема функціонуванню Рад з питань ВПО як вагомого інструменту для адвокації та кращої інтеграції ВПО; наданню багатоцільової грошової та соціальної допомоги ВПО; координації та управлінню місцями тимчасового проживання, вирішенню житлових питань; ухваленню довгострокових рішень та планів для реагування на гуманітарні потреби постраждалого населення.