портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У хабах Донеччини відзначали Всесвітній день ментального здоров’я

Опубліковано 10 жовтня 2024 року, 18:39 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

10 жовтня відзначається Всесвітній день ментального здоров’я, який спрямований на підтримку людей у скрутні часи, коли вони потребують сили волі й характеру, щоб впоратися з життєвими труднощами.

Ментальне здоров’я – це стан щастя та благополуччя, в якому людина реалізовує свої творчі здібності, протистоїть життєвим стресам, продуктивно працює.

До Всесвітнього дня ментального здоров’я гуманітарні штаби / хаби / центри, які утворені для мешканців Донецької області в безпечних регіонах України, провели низку корисних заходів для дітей та дорослих, де надані практичні вправи, цікаві рекомендації, відбулося відверте спілкування, а саме:

заходи, інформаційні години  «Допомагаємо собі при стресі», «Ментальне здоров’я людини. Техніка відновлення та самозбереження», «Терапевтична кіностудія», «Ментальне здоров’я: - як його зберігати?», «Все в наших руках»;

тренінги «Стресостійкість», «Навички первинної самодопомоги», «Я – супергерой свого настрою», «Думка, емоція, дія», «Як ви? Профілактика ментального здоров’я»;

дискусії «Турбуюсь про своє здоров’я», «Підтримка ментального здоров’я під час війни»;

заняття з медитативного та інтуїтивного малювання, малювання картин-афірмацій;

арт - терапевтичні вправи (малювання кавою), мандалотерапія, аромотерапія, «Хібукі-терапія».

Завдяки арт-терапії, мандалотерапії та заняттям з медитативного малювання легко справитися з гнівом, розчаруванням, страхом, важкими емоціями. 

Аромотерапія дає можливість розслабитися під заспокійливий аромат, що позитивно впливає на стан людини, зменшує збудженість та дратівливість.

Психологічні тренінги навчають зберігати стійкість та душевну рівновагу в складних ситуаціях, знімають психофізичне напруження й емоційну депривацію.

Заходами було охоплено понад 2,5 тис. відвідувачів гуманітарних штабів/ хабів / центрів, які дізналися багато корисної, цікавої інформації та незважаючи на труднощі, продовжують рухатися вперед з турботою про психічне здоров’я і з дослідженням свого внутрішнього світу.

Будьте ментально здорові! Разом до внутрішньої гармонії!