портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З початку 2022 року Донеччина отримала майже 170 тисяч тонн гуманітарної допомоги

Опубліковано 10 жовтня 2024 року, 18:34

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України до Донецької області надійшло понад 169 тисяч тонн благодійних та гуманітарних вантажів. Майже 92 тисячі тонн з цієї допомоги – продуктові набори, які були розподілені серед жителів області.

Про це під час наради з питань організації роботи Гуманітарного штабу Донецької області повідомив директор департаменту економіки Донецької облдержадміністрації Геннадій Мар’яненко. Нарада пройшла під головуванням заступника голови Донецької ОДА Юрія Ключки.

Під час свого виступу Геннадій Мар’яненко зазначив, що протягом повномасштабного вторгнення Донецька область від благодійних організацій та міжнародних донорів постійно отримує продукти харчування, питну воду, медикаменти, засоби гігієни, будівельні матеріали, непродовольчі товари, паливо тощо.

Зокрема, починаючи з 2022 року громади Донеччини близько 2000 генераторів різної потужності, які використовуються для забезпечення стабільної роботи закладів охорони здоров’я, об’єктів критичної інфраструктури, комунальних організацій та установ, які підтримують життєзабезпечення області.

Окремо він підкреслив, що наразі проводиться робота з пошуку донорів, які надаватимуть благодійну допомогу у вигляді паливних брикетів, деревини паливної, будівельних матеріалів та інструменту для того, щоб жителі області могли нормально пройти наступний осінньо-зимовий період, а також вчасно ліквідовувати наслідки руйнувань після обстрілів з боку російських окупаційних військ.

Заступник очільника області Юрій Ключка дав доручення структурним підрозділам ОДА долучитись до організації роботи Гуманітарного штабу для більш швидкої та якісної допомоги населенню області, а також організувати роботу з моніторингу нагальних потреб громад, розташованих поблизу лінії фронту для реагування на надзвичайні ситуації, спричинені бойовими діями.