портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У хабі «Доброго ранку, ми з Маріуполя» відбулося нагородження волонтерів та відкриття книжкової полички

Опубліковано 26 червня 2023 року, 15:27 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

26 червня 2023 року, напередодні одного з найважливіших державних свят – Дня Конституції України, у м. Дніпро відбулося нагородження команди волонтерів «Доброго ранку, ми з Маріуполя» та відкриття книжкової полички. 

У березні 2022 року завдяки Донецькій єпархії Православної Церкви України в Дніпрі запрацював найбільший волонтерський хаб «Доброго ранку, ми з Маріуполя». Примітно, що в центрі працюють люди, які все втратили спочатку в Донецьку, а потім в Маріуполі, але не втратили віри, не розгубили людяності, світла і доброти.

З вітальним словом до учасників та гостей заходу звернулась заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, яка у своїй промові зазначила, що за час існування центру підтримки внутрішньо переміщених осіб волонтери хабу допомогли великій кількості переселенців з різних міст Донеччини.

«Сотні тисяч тон вантажів і біль мільйонів людських доль проходять через руки і душі волонтерів, але ви мужньо витримуєте таке навантаження. Щоденною вашою працею ви доводите, що права і свободи гарантовані кожному українцю нашою Конституцією», - наголосила Юлія Костюнина.

 За активну волонтерську та гуманітарну діяльність, підтримку внутрішньо переміщених осіб Донеччини та допомогу Збройним силам України пані Юлія передала відзнаку від Президента України «За оборону України» архієрею Православної Церкви України, Митрополиту Донецькому і Маріупольському Сергію (Горобцову), а також вручила команді волонтерів хабу «Доброго ранку, ми з Маріуполя» лист подяки від голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Павла Кириленка.

Цього ж дня, за ініціативи облдержадміністрації та в межах реалізації державної політики щодо розвитку читання на Донеччині, на базі хабу було відкрито книжкову поличку. Завдяки реалізації стратегії читання люди будуть мати змогу отримати не лише гуманітарну та психологічну допомогу, а й відновити власний ресурс та мотивацію у складний час, читаючи українську сучасну літературу.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації