портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Києві для учнів з Донеччини провели фінальний етап Всеукраїнської школи «Агенти змін – 2023»

Опубліковано 02 листопада 2023 року, 16:36 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У Києві 27–28 жовтня відбувся ІІІ (фінальний) етап Всеукраїнської школи з громадянської та волонтерської участі й патріотичного виховання «Агенти змін», організований Національним центром «Мала академія наук України» спільно з Благодійною фундацією «Агенти змін», Молодіжною ініціативою «Серце в долоньках», Центром політичних студій та аналітики «Ейдос» за сприяння проєкту ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді». 

За результатами навчання та практичної діяльності з покращення життя територіальних громад, до участі у фінальному етапі, що відбувався в якості публічної презентації, були запрошені 37 здобувачів і здобувачок освіти 8-11 класів із 19 областей України. До того ж свої проєкти презентували представники активної учнівської молоді Донеччини. Серед них:

Софія Гецман, учениця 10 класу Костянтинівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 Костянтинівської міської ради Донецької області; 

Каріна Гусак, учениця 9 класу Шандриголівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лиманської міської ради Донецької області; 

Олександр Левченко, учень 10 класу  закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів – ліцей «Гармонія» Мирноградської міської ради Донецької області. 

Проєкти учасників та учасниць «Школи змін» мали соціальне, екологічне, культурно-мистецьке спрямування. Завдяки ним учнівська молодь залучалася до збереження пам’яті про подвиги українських військовослужбовців, дізнавалася про актуальні професії, відновлювала оптимізм і рівновагу під час мистецьких фестивалів та «підвальних» концертів. Участь у Всеукраїнській школі «Агенти змін» має стати справжнім «трампліном» для подальшої самореалізації юнаків і дівчат задля відновлення та розквіту України.